oio-hoofd-brillenglazen

Brillenglazen, welke moet ik kiezen?

Brillenglazen zijn veel meer dan een stuk glas. Daar zijn we ons bij Oog In Oog in Amsterdam terdege van bewust. Voor iets wat er op het eerste gezicht altijd hetzelfde uitziet, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Uiteraard voorzien we u graag van advies, maar wie een voorproefje wil kan hier alvast wat meer te weten komen over brillenglazen.


Kunststof of mineraal

Brillenglazen worden al lang niet meer alleen gemaakt van glas. Ook kunststof behoort tot de mogelijkheden. Het bereik van glas (of mineraal glas) is groter dan dat van kunststof glazen. Daarnaast is glas wat minder krasgevoelig. Daar staat tegenover dat glas eerder breekt en zwaarder is, wat het draagcomfort niet ten goede komt. Kunststof is licht, breekt minder snel en is goed te verwerken in randloze brillen, kinderbrillen en sportbrillen. Tegenwoordig zijn ook kunststof glazen in hoge sterktes leverbaar in extra dunne uitvoering. Ook de krasbestendigheid is veel beter. Daarom wordt kunststof het meest gebruikt.

Soorten brillenglas

Brillenglazen worden steeds beter afgestemd op de behoeftes van de gebruiker. Kunnen uw ogen wel een steuntje in de rug gebruiken bij het lezen, maar wilt u geen losse leesbril? Multifocale brillenglazen geven u scherp zicht op alle afstanden. Ook bifocale of zelfs trifocale glazen behoren bij ons tot de mogelijkheden. Gaat u de bril veel dragen op kantoor? Wij kunnen de glazen zo op maat maken dat uw ogen moeiteloos kunnen schakelen tussen beeldscherm, document en toetsenbord. Dit komt uw lichaamshouding ten goede en kan klachten voorkomen. Ook handwerken, koken, kaarten, modelbouw en klussen in huis worden een stuk minder vermoeiend voor uw ogen met een brillenglas op maat.

Eigen werkplaats

Oog In Oog heeft een eigen werkplaats waar we volgens het oude ambacht de glazen zelf in het montuur slijpen. Hierdoor kunnen we ze echt voor u op maat maken en weten we heel goed waar we het over hebben als we u de verschillende opties op brillenglazengebied voorleggen.

Als u toe bent aan een nieuwe bril of nieuwe glazen, dan geven we u uiteraard ook graag meer informatie in onze winkel!

Naar onze winkel


Lees meer over brillenglazen


Top