Harde lenzen bij Oog In Oog Optiek in Amsterdam-Zuid
Harde lenzen bij Oog In Oog Optiek in Amsterdam-Zuid

De voordelen van harde contactlenzen

Vormstabiele contactlenzen (vroeger harde lenzen genoemd) zijn nog altijd een goede keus. Deze lenzen geven perfect zicht, zijn duurzaam en voordelig in onderhoud. Oog in Oog in Amsterdam kan ze perfect op maat maken waardoor ook vormstabiele (harde) lenzen comfortabel aanvoelen en u kunnen voorzien van perfect zicht.


Geschiedenis
Vormstabiele lenzen bestaan het langst. Medio jaren '60 waren ze voor het eerst verkrijgbaar in Nederland. Toentertijd werden ze nog gemaakt van het niet zuurstofdoorlatende materiaal PMMA (Perspex), wat de gezondheid van het oog niet ten goede kwam. Begin jaren '80 werden gelukkig zuurstofdoorlatende materialen geïntroduceerd die zorgden voor een beter draagcomfort en een goede stofwisseling van het hoornvlies. De techniek ontwikkelt zich nog steeds, daarom houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en werken we met de modernste apparatuur.

Corneatopografie
Bij het aanmeten van vormstabiele lenzen maakt de contactlensspecialist gebruik van cornea topografie (hoogtekaartmeting van het hoornvlies). Zo kan de vorm van het hoornvlies nauwkeurig in kaart worden gebracht, geavanceerde software berekent vervolgens de optimale pasvorm en sterkte. Op deze manier kunnen wij een optimale vormstabiele lens bieden. De door ons gevoerde Senso lijn vormt onze standaard en is volledig individueel aanpasbaar! Dit is geen lens uit een potje, maar een goed passende contactlens, speciaal voor u op maat gemaakt op basis van uw wensen en individuele keuze.

Onderhoudssysteem
De allernieuwste generatie vormstabiele lenzen dienen goed onderhouden te worden. Oog in Oog levert een volledig assortiment hoogwaardige onderhoudsproducten die uw lenzen in topconditie houden.

Mogelijkheden
Enkelvoudige, torische, bifocale en multifocale correcties zijn zonder problemen toepasbaar. Het is zelfs mogelijk om met vormstabiele lenzen een niet gelukte laserbehandeling weer goed te corrigeren. Wilt u weten welke lenzen voor u mogelijk zijn? Maak een afspraak met de contactlensspecialisten van Oog in Oog in Amsterdam-Zuid!

 

Naar onze winkel


Lees meer over harde lenzen


Top