oio-hoofd-maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse, nieuwe lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er sferische maandlenzen, cilindrische maandlenzen, multifocale en gekleurde maandlenzen.

Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om maandlenzen voor de meest uiteenlopende sterktes en of krommingen geheel op maat te laten vervaardigen. 

Maandlenzen dienen goed onderhouden te worden, Oog in Oog heeft een uitgebreid assortiment vloeistoffen die uw lenzen in topconditie houden. Mocht u uw lenzen sneller willen vervangen? Informeer dan eens naar het Oog in Oog 2 wekelijks vervangsysteem. 

Bent u benieuwd welke lenzen voor u beste zijn? We zien u graag bij ons in de winkel.

Naar de winkel


Lees meer over maandlenzen


Top