Optometrist

OPTOMETRIST

Deskundige optometrist voor optometrisch onderzoek


De optometrist van Reyer Lafeber in Amsterdam kan aan de hand van geavanceerde apparatuur oogafwijkingen en oogaandoeningen in een vroeg stadium ontdekken. Indien nodig stellen we een behandelplan op of verwijzen we u door naar een oogarts. Voor een optometrisch onderzoek nemen we graag uitgebreid de tijd voor u, wij adviseren dan ook om vooraf een afspraak te maken.

Wanneer een optometrisch onderzoek?

Er zijn verschillende redenen om een optometrisch onderzoek te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer er in de familie oogaandoeningen zoals glaucoom of macula degeneratie voorkomen. Maar ook wanneer u specifieke klachten heeft en wilt weten wat de oorzaak is, kan een optometrisch onderzoek zinvol zijn. Verder is een dergelijk onderzoek nodig wanneer u last heeft van een hoge bloeddruk of diabetes. Heeft u geen specifieke klachten, maar wil u toch graag weten hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is? Maak dan gerust een afspraak.

Wat is een optometrisch onderzoek?

Tijdens een optometrisch onderzoek controleren wij de ogen op gezondheid en functioneren. Ook wordt de gezichtsscherpte bepaald en de oogdruk gemeten. Daarnaast kijkt de optometrist naar de binnenzijde van het oog zoals de lens en het netvlies. Soms worden er voor dit laatste onderzoek druppels toegediend om de pupillen te verwijden. Hierdoor zal de gezichtsscherpte gedurende een aantal uren verminderd zijn. U mag na dit onderzoek niet autorijden. Aan de hand van de resultaten bepalen we of er nog aanvullende onderzoeken nodig zijn. Bijvoorbeeld een netvliesfoto of gezichtsveldonderzoek.

Kortom, u bent bij Reyer Lafeber in Amsterdam aan het juiste adres voor zeer deskundige oogmetingen en optometrische onderzoeken. Wij adviseren om vooraf een afspraak te maken met onze optometrist. Dan kan er uitgebreid de tijd voor u worden genomen.

afspraak maken

ORTHOP-
TIE

Top