Orthoptie

ORTHOPTIST

Deskundige orthoptist in regio Amsterdam


De orthoptist van Reyer Lafeber is een bachelor opgeleide paramedicus die gespecialiseerd is in het onderzoeken van oogafwijkingen bij volwassenen en kinderen. Vooral kinderen hebben niet de juiste brilsterkte bij een oogafwijking. Hierdoor ontstaan hoofdpijn, lees- en concentratieproblemen. Dit leidt uiteindelijk tot een lager schoolniveau dan nodig is. Het is daarom belangrijk om de ogen van uw kind goed te laten controleren.

Een orthoptist onderzoekt en behandelt de volgende afwijkingen:
scheelzien, lui oog, dubbelzien, oogbewegingsstoornissen, stoornissen in de samenwerking tussen de ogen, verziendheid, bijziendheid en cilinderafwijkingen bij kinderen, hoofdpijn- en leesklachten (dyslexie).

Orthoptisch onderzoek

Bij een orthoptisch onderzoek testen we het functioneren van de oogspieren en de oogstand. Ook het dieptezien, de gezichtsscherpte en oogsterkte worden bepaald. Voor deze test dient de orthoptist vaak oogdruppels toe, waardoor het scherpstellen van de ogen tijdelijk uitgeschakeld wordt. Zeker kinderen hebben het vermogen om de ogen aan te passen aan een eventuele brilsterkte. Naar aanleiding van het orthoptisch onderzoek zal indien nodig een behandeling gestart worden.

Voor meer informatie of een afspraak met onze orthoptist kunt u contact opnemen met Reyer Lafeber in Amsterdam.

afspraak maken

OPTO-
METRIE

Top